Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Veškerá tato zde níže uvedená diskuse se týká relativně zdravých lidí. Například pro hemodialyzované /HD/ pacienty (zaprvé pro ty, kteří - s prominutím - ještě močí, platí, že by měli zkonzumovat přesně to množství tekutin (kam se počítá i šťavnatější ovoce), které během 24 hodin vymočí + 500 ml. Pro HD pacienty s nulovou činností ledvin (kteří již nevymočí vůbec nic!) se při hemodialýze prováděné 3x týdně doporučuje konzumace max. tří litrů tekutin během 48 hodin. Větší množství vody, které musí potom být umělou ledvinou z krve vyloučeno, působí zejména starším pacientům časté nevolnosti.

0 0
možnosti
Foto

MUDr. Petra Tesařová, CSc. z Onkologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, napsáno v Ordinaci CZ dne

26. února 2015„Existuje situace, kterou je možné označit jako otravu vodou. Nadměrné množství tekutin nabourá rovnováhu vnitřního prostředí, především dochází k snížení hladiny sodíku. Příznakem převodnění může být bolest hlavy, vyšší krevní tlak, nevolnost, zvracení a otoky. Tyto obtíže se rozvinou především u nemocných s poruchou funkce ledvin nebo srdce. Zdravé ledviny si dovedou s přechodným  nadměrným příjmem tekutin zpravidla poradit.

1 0
možnosti
KL

Podle Vás jsou dva litry vody převodnění? Propánakrále, opravdu by Vás tak obtěžovalo si můj článek přečíst POŘÁDNĚ? Nemluví se v něm nikde o nadměrném, ale přiměřeném pitném režimu. Pít málo je špatně, stejně tak pít moc. Samozřejmě deset litrů denně je špatně. Najděte mi studii, která tvrdí, že litr a půl až dva vody denně škodí. Neškodí. Pomáhá. Pokud chcete řešit převodnění, našel jste si nesprávný článek.

0 0
možnosti
Foto

Lékaři, lékařské kapacity v současné době,  napsaly několik vědeckých článků ve kterých dokázaly, že dodržování pitného režimu je totální pitomost, kterou si vymyslely firmy vyrábějící balenou vodu a minerálky.  Dodržování pitného režimu má jenom jeden, jediný účinek, že zatěžuje zbytečně ledviny, jinak žádný. Vše kolem toho jsou jenom kecy.  Tělo si samo řekne, že chce pít a nevypíná se. V minulosti drtivá většina dětí, dospělích pila jenom v momentě, kdy  měla pocit žízeň a nikterak se to na jejich zdraví neodrazilo. V Evropě jsme pro smích, jak chodíme po městě a držíme v ruce láhev s vodu a stále upíjíme vodu. To je něco, co abslutně nechápou a připadá jim to směšné. Na tom je vidět, jakou dobře vedená reklama má účinek.:-)

4 1
možnosti
KL

S dodržováním pitného režimu mám osobní zkušenost, respektive s jeho dodržováním a nedodržováním. Co jsem popsala, mám odzkoušené. V článku nezaznělo jediné doporučení, že byste si měl kupovat balenou vodu. Ani jediné. Můžete mi prosím poslat odkaz, kde bych ty zmíněné studie našla? Díky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 745x
Divadelní introvert, žensky excentrický vypisovatel a blogový dealer. Vášním pro češtinu, umění a čerstvý vzduch. A proto bydlím v Ostravě. www.zenskamonologika.cz